Кризата, предизвикана от COVID-19 не само промени ежедневието ни, тя ни

...
Кризата, предизвикана от COVID-19 не само промени ежедневието ни, тя ни
Коментари Харесай

Теодора Петкова за уроците, които научихме от кризата:

Кризата, предизвикана от COVID-19 освен промени всекидневието ни, тя ни научи и на някои уроци, които имам вяра, че може да са ни потребни, разяснява Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк по време на уебинар, отдаден на практичните финанси, проведен от Junior Achievement Bulgaria. И откроява три значими урока, на които би трябвало да обърнем внимание.
На първо място разбрахме, че е в действителност значимо да имаме финансови буфери, които ще ни оказват помощ да минаваме през усложненията по-лесно и бързо. „ Криза не може да се планува и не можем изцяло да се предпазим от нея, само че в случай че сме финансово по-подготвени, сигурно ще се оправим по-бързо “, изясни Теодора Петкова.Вторият урок, който научихме е, че би трябвало да влагаме в нашите финансови привички, да усъвършенстваме разноските си и да се замисляме повече за покупките които вършим и решенията, които взимаме.Третият урок е да влагаме в активи с висока възвращаемост и невисок риск. Такива активи са здравето, фамилията, образованието и новите умения.
„ Важен извод, който си направихме от рецесията към COVID-19 e, че във всеки миг сътрудниците са доста скъпи “, добавя основният изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. Като образец тя дава банката, която ръководи, която се стреми постоянно да бъде добър сътрудник на своите клиенти.

„ Банката може да е сътрудник на клиентите в усъвършенстване на техния бюджет, във опциите да им спести време като им предлага положителни цифрови канали за обслужване, като им помогне да изберат подобаващ пестелив проект и да им помогне, когато имат усложнения. Хубавото на спестовните проекти е, че има подобаващи за всеки бюджет. “, изяснява Теодора Петкова.

COVID-19 докара и до трайни промени на потребителските привички, добавя тя. Според нея обстановката е дала сериозен подтик на дигитализацията на услугите, както вътрешно в фирмите, по този начин и външно за клиентите. Клиентите одобряват тази наклонност напълно позитивно, тъй като от ден на ден търсят удобството и икономисване на време когато избират услуга, разяснява Теодора Петкова. „ Логично е, че колкото повече и цифрови канали имаме и клиентите употребяват, толкоз по-висока ще е клиентстката задоволеност. Всяко спестено време е инвестиция, която може да бъде вложена в доста потребни неща “, изяснява основният изпълнителен шеф на Уникредит Булбанк. 

Здравето и времето за най-ценните запаси и би трябвало постоянно да ги приоритизираме, обобщава тя.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР